Често задавани въпроси - Регистрация в сайта


Какво ми е нужно, за да създам профил в сайта ви?

За да се регистрирате в сайта ни и да имате свой профил, е необходимо да имате активен имейл адрес. При регистрация попълвате имейл адреса си и задавате първоначална парола. Потвърждавате профила си през имейла, с който сте регистрирани и може да използвате профила си активно.


Необходимо ли е да съм учител, за да имам профил/регистрация в сайта?

Не, не е необходимо. Регистрация в сайта ни имат и експерти от регионалните управления на образованието, студенти по педагогика, образователни експерти и родители. Ако темите, за които пишем, са ви интересни, направете си регистрация.


Защо събирате информация за това на кои класове и по какво преподавам?

В профила си всеки потребител може да отбележи по свое желание класовете на които преподава и предмета си, а тази информация служи за няколко неща:

  • когато планираме съдържанието за сайта, приоритетно разписваме теми и материали за онези предмети и класове, за които знаем, че имаме най-много реални потребители, напр. в сайта ще откриете много повече материали за начален етап, отколкото за физическо възпитание и спорт, защото повече потребители за заявили, че са начални учители;
  • отбелязването на клас и предмет в профила Ви позволява персонализация на сайта, напр. ще виждате в търсенията си по ключова дума първо материалите за предмета и класа, за които сте ни подали информация, че Ви интересуват най-много. Тази функционалност е в процес на разработка.

Училището ми ме е регистрирало със служебен имейл, но аз преди това имах регистрация при вас с личен. Може ли да обединим двата профила?

Пишете ни с информация за двата профила на help@prepodavame.bg и ще Ви съдействаме.


Не помня паролата си. Мога ли да я възстановя?

Да, може да минете през процедурата за забравена парола, достъпна от полето за вход в сайта. При попълване на имейла си ще получите линк за задаване на нова парола, който трябва да използвате в рамките на един час.


Опитвам да създам профил, но ми изписва, че вече имам такъв. Как е възможно това?

Водещ критерий за профил в сайта е имейл адресът, с който се регистрирате. Ако сте убедени, че нямате регистрация в сайта ни, то вариант остава Вашето училище да е активирало училищен абонамент за Вас с този имейл, с който се опитвате да направите регистрация.

Това не е проблем, тъй като може да минете през процедурата за забравена парола и да получите достъп до профила си, дори той да е създаден служебно.


С профил и без профил имам достъп до едни и същи ресурси. Защо трябва да си направя регистрация в сайта ви?

Това не е точно така. В сайта ни има няколко нива на достъп до ресурси и без направена регистрация виждате само част от ресурсите. Напр. без да имате профил в сайта не можете да се запишете дори за безплатните курсове със сертификат.

Създаването на профил в сайта е бързо и лесно и ще Ви позволи за управлявате предпочитанията си за теми, които Ви интересуват, ще може да общувате с колеги в сайта и ще имате хранилище на Вашите ресурси, напр. сертификати от обучения.


Задължително ли е да си сложа снимка в профила?

Не, снимката не е задължителен елемент за създаването на профил в сайта. Тъй като това е професионална платформа за общуване, все пак препоръчваме да качите своя снимка.


Мога ли да променя класовете, на които преподавам, в профила си?

Да, във всеки момент може да редактирате информацията в профила си и да я променяте и допълвате.


Директорът ми има ли достъп до информацията в профила ми?

Не, директорът Ви няма достъп до информацията в профила Ви, но ако имате активиран училищен абонамент, директорът има право до изиска от нас справка за брой посетени курсове, уебинари и обучения и ние ще му я предоставим. Това е важно за директорите, за да могат да направят правилна преценка какъв е ефектът от инвестираните средства за абонамента, който е платил от бюджета на училището.


Имам профил в сайта ви, но понякога виждам съобщение, че даден ресурс е заключен за абонати. Аз не съм ли абонат?

Регистрацията в сайта Ви дава достъп до част от съдържанието в сайта, за да имате неограничен достъп до всички ресурси, безплатни обучения с кредити и др., може да закупите индивидуално годишен абонамент за сайта ни. Училището Ви също може да активира срещу заплащане абонамент за цялото училище, като цената за училищен абонамент е по-изгодна от индивидуално заплащаните абонаменти.

Повече информация за съдържание на абонамента може да намерите тук.


Регистрацията в сайта безплатна ли е?

Да, създаването на профил в сайта ни е безплатно. Ако искате да имате неограничен достъп до ресурси, може допълнително да заплатите за абонамент. Информация за съдържанието и цената на индивидуалния абонамент може да намерите тук: https://prepodavame.bg/individual-subscription/


Могат ли ученици да се регистрират в сайта?

Няма ограничение, но ние създаваме материали, които подпомагат работата на преподавателите и не публикуваме обучителни материали за ученици.


Могат ли студенти по педагогика да се регистрират в сайта?

Да, смятаме, че за студентите по педагогика регистрацията в сайта ще е много полезна и вдъхновяваща. Ето защо предоставяме и безплатен абонамент за студенти в педагогически специалности. Ако сте преподавател във ВУЗ и искате да активираме безплатен абонамент за студентите Ви, пишете ни на help@prepodavame.bg и ще Ви изпратим бланка, която да попълните с техните имена и служебни имейли (имейл с университетски домейн).


Могат ли експерти от РУО да се регистрират в сайта?

Да, знаем, че немалко експерти по предмети от РУО четат материалите ни и ги намират полезни в работата им с учители. Затова предлагаме безплатно активиране на абонамент за експерти от РУО. Вече 14 регионални управления на образованието се възползваха от това предложение. Ако и Вие искате да активираме безплатно абонамент за Вас и колегите Ви, пишете ни на help@prepodavame.bg


Мога ли да вляза в сайта без да си правя профил, а с Google/Facebook акаунтът ми?

Да, може да използвате профилите си в Google или Facebook, за да влизате в сайта ни. Все пак препоръчваме да направите регистрация с имейл адрес, защото това прави профила ви по-сигурен.


Как да изляза от профила си?

Може да излезете от профила си като кликнете върху снимката на профила си в горното поле на сайта и изберете опция "Излезте". При следващо влизане ще трябва да въведете отново имейла и паролата си.


Мога ли да съм логнат в сайта и от лаптоп, и от телефон?

Да, може да влизате в сайта от компютър и от телефон и няма ограничение на устройствата, от които ползвате профила си.

Рейтинг на статията Благодарим за обратната връзка Има проблем с приемането на обратната Ви връзка. Моля опитайте по-късно.

Все още имаш нужда от помощ? Свържете се с нас Свържете се с нас