Често задавани въпроси - Училищен абонамент

Какво представлява училищният абонамент?

Училищният абонамент е метод, чрез който целият училищен колектив да има достъп до възможности за професионално развитие като уебинари, асинхронни курсове, обучения с кредити и богат набор от материали, които подпомагат преподаването в класната стая - статии с идеи, готови уроци, работни листове, планове за проектно базирано обучение и др.

Опитът ни показва, че най-добри резултати се постигат, когато всички учители в едно училище имат достъп до ресурсите ни и имат възможност да обсъждат и дискутират помежду си.

Цената за групов абонамент е конкурентна и много по-ниска от това всеки преподавател да закупува индивидуален абонамент за сайта.


Условия на абонамента

Каква е цената на училищния абонамент?

Заявка за оферта за цена на училищен абонамент за Вашето училище може на попълните на адрес: https://prepodavame.bg/school-subscription/

Офертите са персонализирани и зависят от много фактори, напр. дали имате предишно активирани училищни абонаменти.


Има ли минимален и максимален брой души, които да включа в училищния абонамент?

Цената на училищния абонамент не зависи от бройката учители. Насърчаваме Ви да направите абонамент за целия си учителски колектив, защото платформата ни предоставя разнообразни начини за професионално развитие и подкрепа за учителите от различни етапи и учебни предмети. Ако през учебната година имате промяна в учителския колектив, напр. някой се пенсионира или излезе по майчинство, може да ни пишете и ще активираме профила на новия колега. Това няма да увеличи цената на абонамента, който вече сте заплатили.


На колко обучения с кредити могат да отидат учителите от екипа ми за една година?

При активиране на училищен абонамент всички колеги от училището Ви могат да посетят неограничен брой обучения. Планираме да проведем минимум осем обучения през учебната 2023/2024 г. и един учител може да посети всяко едно от тях без да заплаща допълнително такса. Ще получавате известие по имейл за всяко предстоящо обучение и може да ги насърчите да се включат в тях.

Цената на едно обучение без активен абонамент е 80 лв с ДДС.


Ако като директор закупя едногодишен абонамент, как мога да знам дали догодина цената за него няма да се вдигне двойно?

След края на периода, за който имате сключен абонамент, ние ще ви предоставим оферта за подновяване и Вие ще може да прецените дали финансовите условия отговарят на възможностите на училището.

За да гарантирате ниска цена на абонамента за училището си, може да сключите двугодишен договор.


Може ли да се следи кои учители на кои обучения ходят и като цяло кои влизат (справка)?

Можем да изготвим справка за активността на профилите на учителите Ви. За да максимизирате ползите, които те ще извлекат от абонамента Ви съветваме да правите следното:

препращайте им поканите за обучения с кредити;

помолете методическите обединения или ПУО-тата в училище да включат в програмата си обсъждане на материали от сайта;

делегирайте на един учител задача да споделя всички по-важни и интересни за вашите учениците материали с останалите колеги, напр. в групов чат или друга форма за комуникация, която имате.

Знаем, че някои директори имат практика да отпечатват в специална папка в учителската стая по-интересни статии и покани за уебинари и обучения.


Активиране на училищен абонамент

Какво трябва да направя, за да активирам абонамент за училището?

  • Попълнете заявка за оферта тук - https://prepodavame.bg/school-subscription/
  • Ще получите ценова оферта по имейл, ако имаме нужда от допълнителна информация преди изготвяне на офертата, наш представител ще Ви се обади по телефон.
  • Офертата важи 14 дни от датата на издаване.
  • При приемане на офертата в този 14-дневен срок получавате договор за предоставяната услуга.
  • Подписвате договора и заплащате услугата по банков път.
  • Изпращате ни попълнена бланката, която ще ви предоставим, с имената и имейлите на колегите, за които искате да активираме абонамент.
  1. При потвърдено плащане, активираме абонамент за профилите на учителите и всеки от тях получава индивидуално известие за активиран абонамент.

Може ли да регистрираме учители с техните gmail-ски имейли?

В списъка, който ни изпращате за активиране на акаунти, може да включите служебен или личен имейл на своите колеги. Преценката е изцяло Ваша.

Нещо, което е добре да съобразите, е това, че много учители вече имат активно използвани акаунти в сайта ни и за тях ще е по-добре да подадете този имейл, за да активираме абонамент за профил, който ползват, вместо да се окаже, че трябва да избират между два различни профила.


За служители се приемат само хората, назначени на трудов договор, или и тези, които са лектори в училище и са на граждански договор?

Вие решавате, за които свои служители да активирате абонамент и ни изпращате списък с имена и техни имейли. Цената за абонамент е за цялото училище, така че ви насърчаваме да включите всички колеги, дори тези, които са на лекторски часове. Абонаментът е ценен ресурс за всеки учител и вярваме, че преподавателите в училището Ви ще оценят това, че сте ги включили.


Имам новоназначен учител през втория учебен срок, мога ли да го включа в абонамента?

Да, пишете ни на help@prepodavame.bg с неговите две имена и имейл адрес и ще го включим към абонамента на училището Ви.

Рейтинг на статията Благодарим за обратната връзка Има проблем с приемането на обратната Ви връзка. Моля опитайте по-късно.

Все още имаш нужда от помощ? Свържете се с нас Свържете се с нас