Как да премахнете празните места в текстов файл

За да качите безпроблемно Вашият екселски файл в системата на Prepоdavame.bg, трябва задължително да премахнете всички празни интервали в списъците Ви. Много често на пръв поглед няма празни места във файла, но ако проверите всяко име поотделно, ще видите, че понякога пред или след името има оставени интервали и ако те не бъдат премахнати, няма да можете да качите своя файл.

За да премахнете всички празни места едновременно, първо трябва да маркирате всички полета, които искате да проверите. Това може да стане като използвате мишката.

Mаркираният списък би трябвало да изглежда така:

След това имате 2 варианта:

  • да използвате клавишната комбинация CTRL + F;
  • да използвате таба "Намиране и избор"(на английски "Find and Select") >> "Заместване"( на английски "Replace") от меню Начало(на английски "Home") в Excel;

И в двата случая ще Ви се отвори следния прозорец:

В полето "Търси" (на английски "Find what") слагате един празен интервал. Полето "Замести с" можете да го оставите празно.

Накрая натискате бутона "Замести всички".

Ако във Вашия файл има празни интервали, те ще бъдат премахнати и ще видите подобно съобщение като Excel ще ви покаже бройката на интервалите, които е премахнал.

Когато сте премахнали всички празни интервали, запазвате файла от Save as във формат

CVS UTF-8(разделени със запетая стойности).

Така подготвеният файл качвате в нашата платформа.

Рейтинг на статията Благодарим за обратната връзка Има проблем с приемането на обратната Ви връзка. Моля опитайте по-късно.

Все още имаш нужда от помощ? Свържете се с нас Свържете се с нас