Как да достъпя данни на ниво училище като директор?



Общи данни за училището

  1. От основната страница на директорския профил в горния ляв ъгъл кликнете върху бутона “Данни в моето училище”.

  1. От най-горната лента изберете вида на анкетата, чиито данни искате да разгледате, като кликнете върху бутона на съответната анкета.

Важно: Логиката за всяка анкета е идентична, така че следвайте инструкциите в следващия пример, независимо за коя анкета става въпрос.

  1. По подразбиране се зарежда първата опция “Анализ на анкети”. Тук ще намерите обобщени резултати за вида на избраната анкета. Можете да прецизирате резултатите като изберете учебната година, срока на провеждане на анкетата, класа, който е провел анкетата и учителя, за когото е попълнена анкетата. Изборът става като кликнете върху падащото меню непосредствено след категорията и направите избора от него.

  1. След направения избор стойностите в таблицата ще се актуализират.

За повече информация относно работата с таблицата вижте:

Как да анализирам резултатите от анкетата?


  1. За да изтеглите резултатите и да може да ги обработвате с външни програми, натиснете червения бутон в горния десен ъгъл “Изтегли резултатите”

  1. За да сравните резултатите по учители кликнете бутона “Сравни по учители”

  1. От падащите менюта над таблицата изберете за коя учебна година да се включат данните, класовия диапазон (може да обхване всички курсове или определен курс, начален, среден, горен), изберете за кой срок да се визуализират данните. Изборът става като кликнете на падащото меню за всяка категория и след това направите своя избор.

  1. В таблицата ще се визуализират резултатите за направения от вас избор. Можете да подреждате резултатите (във възходящ или низходящ ред) за всяка категория, като използвате стрелките пред категорията.

  1. За да видите всички категории, използвайте плъзгача под таблицата.

  1. Можете да научите повече за категорията, като задържите мишката върху въпросителната след името на категорията или последвате линка, кликвайки върху иконката на линк, за да намерите ресурси, свързани с категорията.

  1. За да изтеглите резултатите и да може да ги обработвате с външни програми, натиснете червения бутон в горния десен ъгъл “Изтегли резултатите”

  1. За да направите глобално сравнение на данните натиснете бутона в горния ляв ъгъл на таблицата “Сравни глобално”.

  1. След това конкретизирайте данните, които искате да сравните като изберете учебна година, клас и срок на провеждане на анкетата. Изборът става като кликнете върху падащото меню след всяка категория и направите вашия избор.

  1. След като изберете данните, изберете и какво сравнение искате да направите на ниво страна, на ниво област и на ниво град. Изборът става като отбележите една или повече опции в горния десен ъгъл на таблицата.

Важно: Областта и града се взимат по подразбиране от местоположението на училището.


  • Достъпване на индивидуални анкети на учител.


  1. Можете да достъпите анкетите, проведени от всеки учител през неговия изглед.

За целта от началната страница на директорския профил в платформата изберете бутона “Учители” от най-горната навигационна лента.

  1. След като се зареди списъкът с учители, изберете за кой учител искате да видите анкетите и кликнете върху неговото име.

  1. След това ще се отвори прозорецът с изгледа на избрания от вас учител. От тук нататък следвайте инструкциите за навигация в платформата.

Рейтинг на статията Благодарим за обратната връзка Има проблем с приемането на обратната Ви връзка. Моля опитайте по-късно.

Все още имаш нужда от помощ? Свържете се с нас Свържете се с нас