Често задавани въпроси - ресурси в сайта


Къде мога да намеря ресурси по моя предмет в сайта ви?

В главното меню на сайта намирате таб "Ресурси". От падащото меню избирате "Учебен предмет" и Ви се зарежда ново падащо меню с всички учебни предмети. Когато изберете предмета си, ще се заредят статиите, които са свързани с него.

Друг вариант за търсене е да използвате търсачката в горното поле, като директно написвате предмета си или темата, която Ви интересува.


Освен статии какви други ресурси имате?

На сайта могат да се намерят над 1000 статии по полезни теми. В голяма част от тях има интегрирани работни листове и помощни материали, които ще ви позволят да осъществите идеята си за ангажиращ учебен час.

На сайта могат да се намерят още:

  • наръчници и електронни книги;
  • работни листове;
  • шаблони за Canva;
  • архив от уебинари с възможност за издаване на сертификат за участие;
  • асинхронни курсове със сертификат;
  • обучения с кредити;
  • материали за вътрешноучилищна квалификация.

Вие ли пишете статиите или само ги превеждате?

Всички ресурси в сайта са авторски и създадени за нашата платформа. За създаването на някои материали авторите ни правят задълбочени проучвания на наши и чуждестранни източници на информация.

В сайта ни са публикувани и над 300 добри практики, описващи реални истории от класни стаи в България, подадени от колегите като част от процеса "Добрите практики на фокус".


Мога ли да използвам свободно вашите ресурси в класната стая? Има ли ограничения за ползване?

Да, надявам се да използвате ресурсите ни в класната стая. Мисията ни е да помагаме на учителите да създават ангажиращи и полезни часове за учениците, с които работят.

Статиите и ресурсите ни са обект на авторско право, така че нямате право да ги препечатвате и/или използвате за търговски цели.

Рейтинг на статията Благодарим за обратната връзка Има проблем с приемането на обратната Ви връзка. Моля опитайте по-късно.

Все още имаш нужда от помощ? Свържете се с нас Свържете се с нас